Impressie van onze deelname aan regionale evenementen

Aan verschillende evenementen verleent het Stadsgidsengilde graag haar medewerking. Bijgaand ziet u een impressie van de verschillende evenementen waaraan wij hebben deelgenomen.

Slag om Altena is een middeleeuws festival ter gelegenheid van de belegering van Slot Altena in 1393 door de Graaf van Holland en werd georganiseerd de Heeren van Altena (www.heerenvanaltena.nl).

Voor We sluiten de Linies slaan vijf waterschappen en de Hollandse Waterlinies hun handen ineen. Natuurlijk kon daar de vestingstad Woudrichem niet in ontbreken. De stadsgidsen hebben een belangrijke rol gespeeld tijdens het evenement in Woudrichem (www.werelderfgoed.nl).

Visserijdag Woudrichem is een jaarlijks in augustus terugkerend evenement. Het Stadsgidsengilde is ook daar van de partij en laat de bezoekers op een bijzondere manier kennismaken met hun gilde (evenementen-woudrichem.nl).

De Kerststal is inmiddels ook een jaarlijks terugkerende activiteit van het Stadsgidsengilde tijdens Winter Wonder Woudrichem. Het stadsgidsengilde verzorgt de ‘levende’ kerststal. In de stal kan je verschillende kerstfiguren vinden (evenementen-woudrichem.nl).

Impressie "Open Monumenten Klassendag"

Het Stadsgidsengilde heeft het behoud van erfgoed hoog in het vaandel staan en doet daarom elk jaar mee met de monumenten klassendag. In bijgaande impressie een paar foto’s van de diverse thema’s die in de afgelopen jaren aan bod zijn geweest.

Impressie van Woudrichem

In deze impressie kunt u verschillende ‘Highlights’ van de vestingstad Woudrichem zien.

Zoals de foto’s aantonen is Woudrichem niet alleen in de zomer de moeite waard om te bekijken maar zeker ook in de winter. De besneeuwde vesting en historische haven zijn een lust voor het oog. Onze gidsen willen u ook in de winter graag rondleiden. Het stadsgidsengilde organiseert soms ook bijzondere rondleidingen, houd daarom ook onze facebookpagina in de gaten.