Rondleiding door de vesting Woudrichem

Tijdens deze rondleiding laat de gids de mooiste plekjes van de Vesting zien. Zoals daar zijn: de oude panden het Oude Raedthuys, In den Gulden Engel, enz. Ook de prominente Martinuskerk en de Johannes Nepomukkerk hebben hun verhaal. Daarnaast is er aandacht voor de wallen met de bastions en ravelijnen van de vesting. Wist u dat er nog een ‘ijskelder’ is binnen de vesting? Of luister naar het verhaal van de gids over het ‘de Witt’s poortje’.

Rondleiding Vesting en de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Deze rondleiding voert gedeeltelijk door de Vesting en langs de belangrijkste onderdelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie binnen Woudrichem. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een verdedigingslinie van 85 kilometer lang en loopt van Muiden tot aan de Biesbosch. Woudrichem is één van de laatste vestingsteden in deze Waterlinie. De gids vertelt over de vesting en over de Nieuwe Hollandse Waterlinie binnen Woudrichem.

Rondleiding Vesting en de Historische Stadshaven

Deze rondleiding voert gedeeltelijk door de Vesting en door de Historische Stadshaven. In de Stadshaven liggen diverse historische (woon)schepen met ieder hun eigen verhaal. Ook werd er een buitenmuseum ingericht waar de Waalschokker Janus, de Galg, de Vishaler DD13 en een aantal zalmschouwen een plaats hebben gevonden. De gids vertelt over de vesting en over de geschiedenis van de Historische Haven.

Een rondleiding op maat

Heeft u bepaalde wensen voor een rondleiding neem dan telefonisch contact met ons op. Wij bekijken dan samen met u de mogelijkheden.